Виробництво елітної яловичини може стати перспективним для України

27 жовтня 2017, 15:10
Виробництво елітної яловичини може стати перспективним для України

Вирощування бугайців для виробництва мармурової яловичини може стати для України перспективним напрямом, що дозволить подолати кризу в м’ясному тваринництві та підвищить його конкурентоспроможність.

Мармурове яловиче м’ясо ‒ один із найкращих делікатесів у світі. Це м’ясо неймовірно ніжне та соковите на смак, а на вигляд ‒ як мармур.

Мармурова яловичина як делікатес уперше з’явилася в Японії. Саме там була розроблена технологія отримання такого виду м’яса. І сьогодні в цій країні налічують близько 120 різновидів такої яловичини.

Японські фермери впевнені, що у вирощуванні худоби для отримання мармурової яловичини слід використовувати тільки натуральні корми й обмежувати в рухах бугайців. 

Мармуровість яловичини краща, якщо відгодівля бугайців на зерні триває 200-300 днів.

Попри те, що мармурове м’ясо з’явилося в Японії, головними постачальниками такої яловичини на світовому ринку є США й Австралія.

Між тим світові лідери з виробництва мармурового м’яса у відгодівлі застосовують дешеві хімічні добавки, що значно впливає на якість яловичини. Тому головною ставкою виробників є використання худоби, якій притаманна генетична мармуровість м’яса.

 

Джерело: agronews.ua

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"