Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стало легше

15 квітня 2014, 08:42
Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стало легше
Вдосконалено механізм розподілу коштів спеціального фонду бюджету, спрямованих на відшкодування вартості будівництва тваринницьких ферм.

Зокрема, Уряд скоротив перелік документів, які суб’єкти господарювання подають регіональним комісіям, передав право виїжджати на об'єкти конкурсним комісіям у регіонах, а також надав можливість здійснити часткове відшкодування вартості об’єктів, введених у дію у 2013 році. Такі зміни, на переконання урядовців, сприятимуть поліпшенню фінансово-економічного стану сільгоспвиробників та залученню інвестицій.

Уряд на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів.

Зокрема, постанова передбачає скорочення переліку документів, які суб’єкти господарювання подають регіональним комісіям, передачу права виїжджати на об'єкти конкурсним комісіям у регіонах та надання можливості здійснити часткове відшкодування вартості об’єктів, введених у дію у 2013 році. Для прийняття участі в конкурсі об’єкти господарської діяльності повинні подати документі комісіям, створеним у регіонах, з 1 липня

2013 року, чи в наступному кварталі до 1 жовтня, або до 1 грудня поточного року.

Ухвалення цього проекту сприятиме поліпшенню фінансово-економічного стану сільськогосподарських товаровиробників внаслідок надання їм державної підтримки та залучення інвестицій у цей сектор агропромислового виробництва.

Нагадаємо, що у 2013 році для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів передбачено 227,6 мільйона гривень. За 3 місяці 2013 року вже побудовано 5 нових та реконструйовано 25 існуючих тваринницьких ферм та комплексів.

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"