Україна виводить яловичину на ринок Туреччини

7 травня 2018, 10:58
Україна виводить яловичину на ринок Туреччини

Місія головного директорату захисту і контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина знаходиться в Україні з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Як наголошується, в рамках місії турецькі фахівці ознайомляться з функціями і повноваженнями Госпродпотребслужби, її територіальних органів. Також заплановані візити в центральну лабораторію Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м Київ), державне підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Крім того, представники турецької сторони проведуть інспекцію діяльності ряду господарств, які містять великої рогатої худоби та забійних підприємств.

«За результатами роботи місії буде дана оцінка системи державного контролю за виробництвом м'яса яловичини. Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо подальшої роботи компетентних органів з даного питання. Зокрема, були окреслені наступні дії за погодженням і перспективи подальшого узгодження ветеринарних сертифікатів та підписання відповідних форм для експорту української яловичини до Туреччини », - йдеться в повідомленні відомства.

Представники турецької делегації відзначили, що Республіка Туреччина є однією з лідируючих країн по споживанню яловичини і їх держава дуже зацікавлена ​​в імпорті цієї продукції з України.

Перший заступник голови Госпродпотребслужби Андрій Жук в свою чергу зазначив, що компетентний орган України зі свого боку зробить все можливе, щоб експортні можливості для українських виробників сільськогосподарської продукції розширювалися, що стане вагомим поштовхом для розвитку агропромислового комплексу України.

 

Джерело:  agroportal.ua

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"