Українська свинина повертається до Росії

10 жовтня 2014, 15:15
Українська свинина повертається до Росії
 
Россільгоспнагляд відновив сертифікацію половини підприємств України, ввезення свинини з яких раніше був заборонений, в тому числі через вірус африканської чуми свиней. Про це повідомляє інформагентство "Фінмаркет" з посиланням на матеріали Россільгоспнагляду.

У документі говориться, що поновлюється сертифікація свинарської продукції в РФ з чотирьох підприємств України: двох Донецької області (ТОВ "Салком Плюс" і ВАТ "Тавр-Плюс", одного Волинської області (ТОВ "ВМП") і одного Чернівецькій області (ТОВ "Свіженька "). У Россільгоспнагляді вагалися пояснити, з чим пов'язано зняття обмежень на сертифікацію і поставки для низки українських підприємств.

У списку підприємств, поставки яким як і раніше заборонені, залишаються ще чотири підприємства: одне донецьке підприємство ПрАТ "АПК Інвест", два Рівненської області - ДП "М'ясокомбінат" Зоря "та ТОВ" Компанія Зевс Лтд ", а також ПАТ" Конотопм'ясо "з м Конотопа. Велика частина цих підприємств не може постачати продукцію до Росії з жовтня 2012 року - пише Retailer.RU

Дозволеним підприємствам Россільгоспнагляд пред'явив список вимог. Так, ввезення свинини можливий тільки в тушах і напівтушах при наявності відбитків ветеринарних клейм. На додаток до ветеринарного свідоцтва має бути оформлено додаток, яке підтверджує, що сировина, з якої вироблена яку поставляють в РФ продукція, вироблено на підприємствах по вирощуванню свиней, розташованих в областях України, де не реєструвались випадки АЧС в популяції домашніх і диких сприйнятливих тварин. Також в додатку має міститися інформація про результати моніторингових досліджень на АЧС. Зазначені гарантії повинні бути завірені печаткою та підписом обласного, крайового органу госветнадзора.
 
Джерело: All Retail
Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"