Мінагрополітики уклало Меморандум з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами

15 квітня 2014, 00:14
Мінагрополітики уклало Меморандум з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами
Мінагрополітики уклало Меморандум з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами.

Так, з липня по серпень його традиційно активно закуповуватимуть господині для заготівлі фруктів та овочів. Тож щоб зберегти стабільну цінову ситуацію на внутрішньому ринку, Мінагрополітики підписало Меморандум про взаєморозуміння з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами.

«Виробники цукру взяли на себе зобов’язання, що не допустять скорочення поставок у роздрібну мережу. А з представниками близько десяти повідних мереж роздрібної торгівлі було погоджено, що не буде підвищено ціну для споживачів», − зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Також, згідно з положеннями Меморандуму, сторони домовилися віддавати перевагу укладанню прямих договорів, а також гарантувати належну якість продукту, постачати його і розраховуватися в обумовлені терміни.

Відповідно до досягнутих домовленостей, Мінагрополітики залучатиме виробників і представників торговельних мереж до підготовки урядових рішень, які регулюють ринок цукру.

Нагадаємо, що на початок червня 2013 року запаси цукру в Україні становили 1,3 мільйона тонн. Очікується, що з червня по серпень обсяг спожитого цукру становитиме 458 тисяч тонн. Тож з урахуванням експорту на рівні 140 тисяч тонн, залишки цукру на початок 2013/2014 маркетингового року (вересень 2013), коли на ринок почне надходити цукор із сировини нового врожаю, становитимуть 886 тисяч тонн.

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"