Россільгоспнагляд має намір з 30 червня посилити умови ввезення в РФ м'ясної продукції з України

19 червня 2014, 23:36
Россільгоспнагляд має намір з 30 червня посилити умови ввезення в РФ м'ясної продукції з України

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) має намір з 30 червня 2014 р. посилити умови ввезення на територію Російської Федерації з України харчової продукції, що містить сировину тваринного походження. Про це йдеться у листі заступника керівника Россільгоспнагляду Євгена Непоклона до заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталія Башинського, повідомляє прес-служба російського відомства.

Зокрема, пропонується до ветеринарного свідоцтва, що супроводжує кожну партію переробленої харчової продукції, що містить сировину тваринного походження, оформляти додаток, завірений печаткою та підписом регіонального органу державного ветеринарного нагляду, який засвідчує, що сировина, з якої виготовлена експортована в Росію харчова продукція, вироблена на м'ясопереробних підприємствах України, вироблена на підприємстві України (при цьому необхідно зазначити назву підприємства) або на підприємстві третьої країни-експортера (потрібно вказати країну і назву підприємства-експортера) відповідно до вимог законодавства Митного союзу і Росії.

Таке рішення у Россільгоспнагляді обґрунтували виявленням останнім часом численних випадків порушень вимог і норм Митного союзу при ввезенні підконтрольних державному ветеринарному нагляду вантажів з України в Росію в ході документального і фізичного контролю.

Джерело: РБК

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"