Порядки ідентифікації і реєстрації великої рогатої худоби, свиней, овець і кіз вступили в силу після опублікування в Офіційному віснику України.
В Україні створено новий технічний комітет стандартизації «Системи управління безпечністю харчових продуктів» - ТК 191.
Правила, якими обмежується кількість «дворового» забою тварин (не на бойні), вступають в силу в квітні 2018 року.
Міністерство аграрної політики та продовольства оприлюднило перелік документів та інструкцію для фізичних та юридичних осіб на отримання дотації за утримання ВРХ.
Початок весни порадувало виробників свинини продовженням позитивною динамікою цін закупівлі. Так, якщо попередні три тижні ціна на свинину живою вагою «тупцювала» на рівні 44,5-46 грн / кг, то в ході торгів 2 березня планові позначки піднялися на 0,5-2 грн / кг.
Обсяги експорту продукції м'ясної групи з України в 2017 р. збільшилися проти показників 2016 р. на 37% і становили $531,3 млн.
Китайська торгова компанія JD.com повідомила, що має намір створити блокчейн-сервіс для контролю імпорту м'яса. Особливо йдеться про яловичину, яка надходить в Китай в рамках транскордонних поставок.
Загалом в 2017 році українські підприємства поставили на зовнішні ринки 4,57 тисячі тонн свинини загальною вартістю $9,66 мільйона.
Метою заходу стало обговорення між представниками Мінагрополітики та науково-дослідними установами Франції у галузі тваринництва питань, пов’язаних з перспективами тваринництва в Україні, переробкою та комерціалізацією продукції тваринництва, функціонуванням ринків, впливом Угоди про зону вільної торгівлі на тваринницький сектор.
Вирощування бугайців для виробництва мармурової яловичини може стати для України перспективним напрямом, що дозволить подолати кризу в м’ясному тваринництві та підвищить його конкурентоспроможність.