Новини

  • Уряд спрямував на підтримку тваринництва 105,6 млн грн 15 квітня 2014, 21:25

    Уряд спрямував на підтримку тваринництва 105,6 млн грн

    «Держава і надалі виплачує дотації за збереження та утримання молодняку ВРХ, за здачу на забій свиней і ВРХ, а також частково компенсує витрати на придбання установки індивідуального доїння. Таким чином держава заохочує утримувати худобу та реалізовувати її на забій на спеціалізовані підприємства, як це робиться в цивілізованих країнах. І ми бачимо, що участь у цих програмах беруть все більше сільгоспвиробників − селян, фермерів і кооператорів», − зазначив Міністр.

  • Держветфітослужба обмежила обіг 8 тонн продукції тваринного походження 15 квітня 2014, 21:21

    Держветфітослужба обмежила обіг 8 тонн продукції тваринного походження

    На минулому тижні в усіх областях України продовжилися заходи із забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Так, мобільні групи у складі фахівців державної служби ветеринарної медицини та співробітників ветеринарної міліції перевірили 258 об’єктів, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження. Роботу 5 з них було призупинено через виявлені порушення.

  • За 3 роки подвірний забій худоби зменшився на 8,4% 15 квітня 2014, 21:17

    За 3 роки подвірний забій худоби зменшився на 8,4%

    «Все більше селян здають худобу для забою на спеціалізовані підприємства. Держава ж, зі свого боку, намагається створити належні умови, щоб сільгоспвиробникам було вигідніше здавати худобу на спеціалізовані підприємства, ніж забивати її вдома. Уряд із цього року запровадив новий напрямок державної підтримки, згідно з яким за проданих на забій і переробку ВРХ та свиней, селянам, фермерам і кооператорам виплачується дотація. Наразі ми нарахували 8,6 мільйона гривень за цією програмою», − зазначив Микола Присяжнюк.

  • Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стало легше 15 квітня 2014, 08:42

    Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стало легше

    Уряд на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів.

  • Присяжнюк: У червні в Україні відбулося 6 тис. продовольчих ярмарків 15 квітня 2014, 00:25

    Присяжнюк: У червні в Україні відбулося 6 тис. продовольчих ярмарків

    «Українці вже давно переконалися, що купувати сільгосппродукцію безпосередньо у виробника зручніше і вигідніше. Тому форма продовольчих ярмарків вже довела свою ефективність. Сільгоспвиробники також отримують переваги, адже можуть швидко реалізувати свою продукцію та отримати за неї живі гроші. І наразі, під час збору овочів і фруктів, в Україні зростає кількість ярмарок. Зокрема, у червні їх відбулося майже 6 тисяч», − зазначив Микола Присяжнюк.

  • Мінагрополітики уклало Меморандум з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами 15 квітня 2014, 00:14

    Мінагрополітики уклало Меморандум з виробниками цукру та провідними роздрібними мережами

    «Виробники цукру взяли на себе зобов’язання, що не допустять скорочення поставок у роздрібну мережу. А з представниками близько десяти повідних мереж роздрібної торгівлі було погоджено, що не буде підвищено ціну для споживачів», − зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

  • Ветеринари вилучили майже 43 тонни неякісної тваринницької продукції 15 квітня 2014, 21:25

    Ветеринари вилучили майже 43 тонни неякісної тваринницької продукції

    В Україні тривають заходи із забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Для цього в регіонах діють мобільні групи у складі працівників державної служби ветмедицини та співробітників ветміліції. Протягом минулого тижня вони перевірили понад 240 об’єктів, робота яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження.

Страницы:1234567
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"